Beleidsplan

 

stichting

ZORG VOOR OUDERS, vanuit het hart

Maak een donatie

Word vrijwilliger

Beleidsplan Stichting IanCare4Parents

Ook ouders van ernstige zieke kinderen hebben zorg nodig.

 

Beleidsplan 2014/2015

Voorwoord

Wij (Yvonne de Groot en Marie Nowee) wisten dat er in de straat bij Yvonne in Barendrecht een jongen was die een ernstige ziekte had en al maanden in het ziekenhuis lag.

Deze jongen (Ian) heeft de ziekte Burkitt non Hodgkin (lymfklierkanker).

Wij kwamen in contact met Mirelle, de moeder van Ian, zij vertelde ons dat zij zo moe was en dat al haar spieren pijn deden en vast zaten door de spanning in het ziekenhuis, de ziekenhuisbedden de stoelen en door de dagelijkse verzorging van Ian.

Ze kwam nergens aan toe geen kapper of eens een heerlijke massage, wat voor haar ook niet mogelijk was omdat ze bij haar kind in het ziekenhuis wilde zijn.

Wij boden haar direct een stoelmassage met een rug massage aan en daar heeft zij dankbaar gebruik van gemaakt.

“Dit moeten wij ook in het ziekenhuis hebben, ik kan er nu weer even tegenaan” was haar reactie.

Hier moeten wij wat mee doen en zo is het idee ontstaan bij Marie , Yvonne en Mirelle om de stichting “IanCare4parents” op te richten.

Ouders met een ernstig ziek kind hebben het zwaar. Er wordt van hun verwacht dat ze alles doen om er te zijn voor hun kind en dat doen ze ook. Vaak wordt hun eigen verzorging naar de achtergrond geschoven omdat dat niet belangrijk is op dat moment. 1 ding telt en dat is hun kind.

Om een kind met een ernstige ziekte zo goed mogelijk te kunnen opvangen moeten de ouders proberen zelf ‘overeind’ te blijven. Dat is niet altijd eenvoudig. De ziekte van hun kind, met alle onzekerheden van dien voor de toekomst, legt een zware emotionele last op hun schouders. Daarbij komt soms nog het extra gewicht van de dagelijkse verzorging. De belasting die de ouders ervaren, kan van grote invloed zijn op hun relatie met familie en vrienden, op hun werksituatie en niet zelden ook op de band met elkaar.

Daarom is het belangrijk dat zij goed voor zichzelf zorgen en dat is helaas niet mogelijk als je alle dagen in het ziekenhuis bent en ook nog eens moet zorgen dat het thuis goed gaat.

Wij willen deze zorg aanbieden aan de ouders die hele dagen in het ziekenhuis zijn om voor hun kind te zorgen door middel van o.a. een (stoel)massage.

Stoelmassage is een korte ontspannende en activerende drukpuntmassage ter preventie van CANS* klachten en verbetert de motivatie, de productiviteit en de gezondheid van de ouders. We geven hierbij extra aandacht aan belangrijke spanningspunten als gevolg van bijvoorbeeld lang zitten, spanning en/of de dagelijkse verzorging van hun zieke kind. Na een stoelmassage voelen de ouders zich ontspannen en verfrist met een sterk verminderde kans op klachten.

*Cans staat voor ‘complaints of the arm, neck and/or shoulder’, oftewel klachten van de arm, nek en/of schouder.

Doelstelling

Het doel van onze stichting is verwenzorg voor ouders van kinderen met kanker of een andere levensbedreigende ziekte.

Het jaar 2014 zal in het teken staan van het oprichten van deze stichting.

Tevens van het verder opbouwen dan wel uitbreiden van reeds lopende projecten, die al eerder onder de vlag van Come2Balance zijn opgestart. Zoals het aanbieden van verwendagen voor vrouwen met de diagnose kanker.

Tevens uitbreiden van het contact met Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis en het Ronald McDonald huis. Brieven verspreiden onder de ouders over aanbieden van stoelmassage.

Uitbreiden van de verwen activiteiten waar behoefte aan is, o.a. voetmassage, schoonheidsspecialiste en kapper.

De zorgverleners doen alles op vrijwillige basis zij ontvangen geen vergoeding.

Zij ontvangen alleen de vergoeding voor de parkeerkosten van het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis

Stoelmassage

Op dit moment zijn er gesprekken met de afdeling oncologie van het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis en het Ronald McDonald huis te Rotterdam.

Daar zijn de ideeën positief ontvangen en wordt er binnenkort een afspraak gemaakt om stoelmassage te geven.

Verwendag voor vrouwen met de diagnose kanker

De jaarlijkse verwendag Viva la Donna, die door Come2Balance wordt georganiseerd in het Hotel van de Valk in Ridderkerk, heeft reeds op 23 mei 2014 plaatsgevonden en was een geweldige ervaring. Deze dag is alleen voor vrouwen uit Barendrecht en Ridderkerk die kanker hebben of hebben gehad. Voor deze dag zijn alleen vrijwilligers/ zorgverleners uit Ridderkerk en Barendrecht betrokken. In 2015 zal deze dag worden georganiseerd door de stichting IanCare4Parents in samenwerking met Come2Balance. Ook gaan wij in 2015 een verwendag organiseren voor de naasten en/ of de ouders met kinderen die kanker hebben.

Onze Partners & Sponsers

Doneer vandaag nog

volg uw hart, want dat klopt

BEPAAL ZELF UW DONATIE

Heeft u vragen, stuur een bericht

9 + 7 =